In feite bestaat onze huid uit verschillende olieproducerende klieren, talgklieren genaamd. Deze klieren zijn verantwoordelijk voor de productie van natuurlijke olie. De olie hydrateert onze huid en voorkomt uitdroging en veroudering.

In wezen reinigen oliën ook onze huid vlekkeloos en helpen ze onze huid te ontdoen van vuil en stof. Dit is de reden dat de Ayurveda het gebruik van oliën voor het reinigen van het lichaam aanbeveelt.

Vraag je je af waarom? Omdat oliën onze huid beter reinigen en hydrateren dan water. Verder sluiten oliën beter aan bij de buitenste laag van onze huid.

Olie is zacht. Daardoor kan het onzuiverheden wegzuigen, waardoor verstopte poriën uitgesloten zijn. Olie trekt vuil, make-up en verontreinigingen weg, en helpt bij het gemakkelijk ontstoppen van de poriën.

Bovendien wordt in dit hele proces niets van de essentiële oliën van de huid afgescheurd. Daardoor blijft de natuurlijke hydratatie van uw huid in evenwicht.